Tankefeltterapi forener Østens viden om kroppens energibaner med vestens samtaleterapi. Behandlingen består i, at energibanerne (meridianerne), kendt fra bl.a. akupunktur, zoneterapi m.m., stimuleres med en let banken forskellige specifikke steder på overkroppen og hænderne, samtidig med at man fokuserer på det ubehag man har.
Det betyder man kan arbejde med gamle traumer og følelser der kan tynge en.
Tankefeltterapi en effektiv form for behandling af depression, stress, PTSD, søvnproblemer, spiseforstyrrelse, (overspisning, bulimi, anoreksi), allergi og fobier. Hertil kan alle fysiske smerter behandles.
Hyppige negative følelser som mindreværd, usikkerhed, forkerthed, nervøsitet, ensomhed, sorg, skyld, skam, vrede, forladthed, modløshed, tomhed, meningsløshed, angst for angsten, angsten for andres vurdering og fordømmelse, angsten for at andre ser at man har angst, og rigtig mange andre følelser.
Ja alt der giver ubehag kan behandles.
I Tankefelts terapi ønsker man at behandle selve ubehaget. I tankefelts terapi ønsker man ikke at ”gemme” ubehaget væk, ved at tænke positiv – eller ved at forstærke modsatrettet følelser – nej man ønsker at forløse det ubehag der ligger i form af et trauma. Man ønsker at man bliver neutral i sit følelsesmæssige ubehag. Det vil ikke sige at man bliver uden følelser, uden empati, men man bliver neutral. De traumer (UDIN)*, som alle får gennem eget liv men som også går i arv fra forældre, bedsteforældre kan give ubehag. Ubehaget kan ”vækkes” af forskellig trigger – det kan være en lugt – eller en af de andre sanser der bliver påvirket og ubehaget kommer i udbrud.
Et eksempel er en mand der går ud foran en bus, og er tæt på at blive kørt over, kort forinden har han spist mandler. En måned senere spiser manden igen mandler, og får en allergisk reaktion, og kan ikke forstå hvorfor han pludselig ikke kan tåle mandler. Manden bliver behandlet med TFT/EFT, og finder på den måde frem til hvad der skete en måned tidligere. Da traumet blev fjernet, kunne manden igen spise mandler. Så hvad skete der. Mandens krop reagerer på den fare der opstår, og da der er mandel rest i munden på manden, tror kroppen det er det der er faren. Vi ved godt med vores hjerne at det ikke hænger sådan sammen – men kroppen ved det ikke, og har derfor et helt andet handlemønster.
Så når man behandler med tankefeltsterapi går man efter det ubehag der er i kroppen – både gennem kognitivt (gennem tale) at vække ubehaget – derefter behandler man kroppen (gennem at tappe/banke) på forskellige punkter. Metoden er effektiv og til tider opnås et resultat efter en eller få behandlinger.